Onafhankelijk verzekeringsmakelaar

Zakenkantoor Mees

Maak een afspraak

Rechtsbijstand

De rechtsbijstandsverzekering is wellicht de meest onderschatte verzekering van allemaal. Ondanks het belang van deze verzekering beknibbelen velen op de premie van deze toch wel belangrijke verzekering.

De rechtsbijstand staat u immers bij op verschillende gebieden en staat dus niet alleen in voor de kosten van een advocaat indien men een veroordeling zou oplopen ten gevolge van bvb een verkeersovertreding.

Waar staat de rechtsbijstand dan nog voor in?

  • Minnelijke regeling van schadegevallen indien deze niet rechtstreeks door uw autoverzekeraar kunnen geregeld worden.
  • Het verhaal van uw medische kosten op de aansprakelijke van een (verkeers-)ongeval.
  • Bemiddeling tussen u en een buitenlandse verzekeraar of tegenpartij indien het ongeval zou veroorzaakt zijn door een buitenlandse tegenpartij.
  • Aanstelling van een onafhankelijk expert indien er discussie zou zijn omtrent de grootte van een schade na een ongeval of indien u een geschil zou hebben met uw garagist of zelfs de autokeuring.
  • Afhankelijk van het afgesloten contract zal uw rechtsbijstand tussenkomen indien u een probleem zou hebben met uw BA verzekeraar in de loop van het contract of in de afhandeling van een schadedossier. Hier komt het belang naar voor van een aparte en onafhankelijke rechtsbijstand.

Onafhankelijke (gecombineerde) rechtsbijstand

Zoals hierboven reeds even aangehaald is een onafhankelijke rechtsbijstandsverzekeraar een must. Zij zullen u met raad en daad bijstaan en zijn niet afhankelijk van een andere verzekeraar. Er zullen dus in geen geval belangenconflicten optreden.

Naast een apart rechtsbijstandscontract af te sluiten heeft men er dikwijls ook voordeel bij om van deze rechtsbijstand een gecombineerde rechtsbijstand te maken in functie van de persoonlijke noden.

Gezinnen kunnen opteren voor een gecombineerde rechtsbijstand om hun voertuig, gezin en woning nog beter te beschermen en in geval van professionelen voor hun bedrijfsactiviteiten, bedrijfspand en hun wagen of wagenpark.

Wenst u ook extra zekerheid in te bouwen kan u ons steeds contacteren voor een offerte op maat, in functie van uw behoeften.