Onafhankelijk verzekeringsmakelaar

Zakenkantoor Mees

Maak een afspraak

Familiale verzekering

De familiale verzekering, ook wel BA Privé of Gezinsverzekering genoemd, is een door veel mensen onderschatte verzekering die veel leed kan besparen.

Deze verzekering dekt quasi alles wat er zich in uw privé-leven kan voorvallen en zal in gevallen tussenkomen waar uw brandverzekering niet in tussenkomt als het op aansprakelijkheid ten opzichte van derden aankomt.

De familiale omvat niet alleen uzelf, uw partner of uw kinderen, maar ook uw woning en uw huisdieren wanneer deze schade zouden toebrengen aan anderen of hun bezittingen. De meeste familiale verzekeringen voorzien zelfs dekking voor 1 à 2 paarden. Indien u meerdere paarden in uw bezit heeft kunnen deze steeds als uitbreiding opgenomen worden in uw contract.

Zelfs als onthaalouder kunt u beroep doen op een familiale verzekering, wanneer u hiervan melding maakt is uw aansprakelijkheid eveneens opgenomen. U hoeft enkel het aantal kinderen te vermelden dat u maximum onder uw toezicht heeft.

Bijkomend kunt u via uw familiale verzekering uw poetsvrouw en/of tuinman verzekeren voor zijn persoonlijke ongevallen wanneer hij of zij bij u aan het werk is. Officieel of niet speelt hierbij geen rol.

Bezit u een tweede verblijf? Dan is uw familiale geen overbodige luxe. Een kort voorbeeld ter verduidelijking: vorige winter heeft het -15 graden gevroren en de waterleiding die tegen de buitenmuur van uw appartement ligt is gesprongen ten gevolge van de vrieskou en het gebrek aan verwarming op uw appartement. Uw brandverzekeraar zal hiervoor geen tussenkomst verlenen en de schade aan het appartement van de onderburen zal ten uwe laste zijn. Indien u dan een familiale verzekering heeft, dient u enkel de vrijstelling voorzien in uw contract te betalen. Deze vrijstelling is index-gekoppeld en bedraagt momenteel +-265 euro.

Indien u zelf slachtoffer zou worden van een ongeval als fietser of als voetganger kunt u beroep doen op de rechtsbijstand die gekoppeld is aan uw familiale verzekering. De rechtsbijstand zal dan uw gelede schade terugvorderen van de aansprakelijke tegenpartij en u begeleiden in het verdere verloop van uw dossier zoals bijvoorbeeld het aanstellen van een advocaat naar keuze. Deze rechtsbijstand kan zich ofwel in uw familiale polis zelf bevinden of opgenomen worden in een gecombineerd contract bij een onafhankelijke rechtsbijstandsverzekeraar.

Mocht u nog vragen hebben of wenst u een offerte op maat, kunt u ons contacteren via volgende link. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.